Funció i finalitat

  • L’observatori del poble català neix com mecanisme/eina, per promoure  la participació ciutadana en la denúncia de tots aquells actes, fets i manifestacions que suposin una discriminació, en qualsevol àmbit social i laboral, per raó ideològica o de sentiment nacional que busca l’empoderament de la societat, a través de legitimar la informació disponible en vers la catalanofòbia que venim patint en aquests darrers temps. Busca articular diferents organitzacions i associacions socials amb la finalitat de denunciar davant les autoritats competents la vulneració de Drets humans i la discriminació per raó ideològica o pertinença identitària.
  • La nostra màxima aspiració es la d’aconseguir un espai de participació activa i decidida de la societat, dins del marc de la discriminació ideològica que pateix la ideologia independentista.
  • Volem oferir mecanismes de resposta per aturar el creixent discurs d’odi emprat tant per particulars, com per mitjans de comunicació, càrrecs polítics i actuacions judicials.